تاریخچه بردهای الکترونیکی

تاریخچه بردهای الکترونیکی

تاریخچه بردهای الکترونیکی به تاریخچه و تکامل بردهایی اشاره دارد که برای اتصال و سیم کشی قطعات الکترونیکی در دستگاههای مختلف استفاده میشوند. بردهای الکترونیکی میتوانند از مواد مختلفی ساخته شوند و از روشهای مختلفی برای چاپ و اتصال مدارها استفاده کنند. بردهای الکترونیکی از اواخر قرن نوزدهم شروع به ظهور کردند و با پیشرفتهای فناوری در طول قرن بیستم و بیست و یکم، تغییرات زیادی را تجربه کردند. برخی از مراحل و محصولات مهم تاریخچه بردهای الکترونیکی عبارتند از:

 

  • اختراع لامپ خلأ و استفاده از آن برای تقویت و یکسوسازی سیگنالهای الکتریکی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم. این لامپها نیاز به سوکتهای بزرگ و سیمهای ضخیم داشتند و برای اتصال آنها از بردهای ساده چوبی یا مقوایی استفاده میشد.
  • اختراع ترانزیستور و استفاده از آن برای جایگزینی لامپهای خلأ در دهه ۱۹۵۰ میلادی. این ترانزیستورها کوچکتر، سبکتر، کمتوانتر و مقاومتر از لامپهای خلأ بودند و برای اتصال آنها از بردهای مسی یا فنولی استفاده میشد.
  • اختراع مدارهای مجتمع و استفاده از آن برای جایگزینی ترانزیستورها در دهه ۱۹۶۰ میلادی. این مدارها قادر بودند تعداد زیادی از قطعات الکترونیکی را در یک تراشه کوچک جا دهند و برای اتصال آنها از بردهای مدار چاپی یا PCB استفاده میشد.
  • اختراع دیودهای نورانی یا LED و استفاده از آن برای تولید نور با مصرف انرژی کمتر و دوام بیشتر در دهه ۱۹۷۰ میلادی. این دیودها برای ساخت چراغهای روشنایی، نمایشگرها، سنسورها و دستگاههای ارتباطی به کار میرفتند و برای اتصال آنها از بردهای مدار چاپی با مواد مختلفی مانند آلومینیوم، فایبرگلاس و اپوکسی استفاده میشد.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.